2017. sze 28.

Majmoljuk a gazdagokat

írta: Daddy Freyer
Majmoljuk a gazdagokat

porsche.jpg

Milyen szuper egyszerű dolgom van, ha gazdag akarok lenni. Csak lemásolom a gazdagok szokásait és csak idő kérdése az, hogy én is átmanifesztálódjak valami tehetős és gazdag egyeddé. De vajon tényleg ennyire könnyű a dolog?

Először is nézzük meg, hogy mit is szoktak nekünk, közembereknek kiemelni a gazdagok szokásaiból. Először is mind a testükkel, mind a szellemükkel sokat törődnek a gazdagok - írják. Most ugyan trollkodni fogok, de személy szerint nekem is eszembe jut olyan tehetős ember, akire ránézve sem az jut az eszembe, hogy mennyire fitt és jó kondiban van. Akkor ennek a témának itt a másik aspektusa is: a szellemi élelmük előteremtése, többnyire olvasás révén. Állítólag olyan könyveket, irodalmat forgatnak, amely motiválólag hat rájuk. Ezzel egyet tudok érteni. Ez tényleg nagy löketet tud adni a nehéz pillanatokban.

Mutasd meg a baráti körödet, megmondom ki vagy

Most gondolkozz el azon, hogy milyen világnézetű és belső energiájú emberek állnak hozzád a legközelebb. Ez a legszorosabb baráti-, és családi kötelékekre vonatkozik. Ezen emberek szabják meg azt legtöbbször, hogy milyen eredményeket is fogsz kapni az életedben. A hozzád legközelebb álló 3-4 ember fogja megmutatni azt, hogy mit is "érdemelsz" az életben.

Kapaszkodj meg: alig tévéznek a gazdagok

Szóval le kell mondanod a Barátok Közt-ről, bármilyen fájó is. Nehéz dolog ez, mi? Hány órát is töltünk feleslegesen a képernyőt bámulva? 2 órát? Vagy még többet? Netalántán ugyanennyi időt töltünk el a Facebookon is? Nehéz lemondani ezekről, igaz? Akkor felejtsd el ezt az egész gazdag leszek mesét, mert nem neked találták ki!

Legyen tanítód!

Erről eszembe jut egy vicc: "- Egyél tehénszart! Egymilliárd légy nem tévedhet." Szóval ha valaki a tömeggel nyomul, az bizony csak átlagos eredményekre lesz képes, így valószínűleg nem sok mindent fogsz megtanulni tőle. Fontos, hogy azért ne egy elvont művész legyen a példaképünk, aki az utcán él és senkit sem tisztel. Mert azért az életben való előrejutáshoz szükség van arra, hogy másokkal optimális kapcsolatokat építsünk ki, és nem jó egy egyirányú utcába behajtani szemből, aztán csodálkozni, hogy mindenki idióta...
Ezeket a tanítókat nem szükséges feltétlenül személyesen is ismernünk, hiszen ezernyi módon tanulmányozhatjuk az életútjukat, miközben a szükséges dolgokat menet közben beépítjük az életünkbe.

Több lábon állnak

Ezt azt hiszem senkinek sem kell elmagyarázni, hogy miről is van szó. Magyarán nem csak egy fizetésből élnek. Mivel több hasonszőrű embert is ismernek, ezért sokszor együttműködnek más, általuk kevésbé ismert területen is, amely általában a pórnépnek kevésbé elérhető.

oldcar.jpg

Nem feltűnősködnek

Most mindenki úgy képzeli el ezt a "gazdag vagyok" dolgot, hogy bunkózik a boltban a pénztárossal, és bömbölteti a Porsche-ját a piros lámpánál, meg ilyenek. Akkor nem fog neked nagyon tetszeni a dolog, de a maguk révén felemelkedett és meggazdagodott emberekre nem jellemző a hivalkodás. Sőt! Készült egy meglepő tanulmány a leggazdagabbak életkörülményeiről is, és érdekes részletek derültek ki korábban. Sokszor átlagos ingatlanokban laknak és átlagos autókat használnak. A szomszédok általában nem is sejtik, hogy a szomszéd lakásban egy milliárdos lakik, de miért is tennék, amikor egy 5 éves kis Citroen-t használ. Te sem gondolnád, ugye? Mert van ilyen is.

Felejtsd el azokat, akik mutogatják magukat! Az igazán gazdagok tudnak viselkedni, és nem botránkoztatják meg a nagyérdeműt. Igyekeznek a saját életükkel foglalkozni és a saját céljaikért tenni, így a munkahelyi láncdohányosok között tuti nem találsz mentorodra.

Rendezett életet élnek és nem lopják a napot

Sokszor kelnek fel korán, hogy elmenjenek edzeni, vagy sétálni egyet. Esetleg, hogy a beosztottak előtt érkezzenek be a munkahelyre. Szóval korántsem alszanak délig. 
Rendszerezett a napjuk, és igyekeznek a leghatékonyabban intézni a napi teendőiket. Erről külön könyvet lehetne megtölteni.

A teljesség igénye nélkül tettem említést a gazdagok szokásairól fentebb, azonban annyit hozzáfűznék még, hogy csak ennyiből nem leszel te sem gazdag. Csupán betekintést adhat abba a világnézetbe és gondolkodásba, amely a sikert vonzza magához. Ezen viszont érdemes elgondolkoznunk. 

 

Kapcsolódó linkek:

http://penzugyibalfekek.blog.hu/2017/09/27/_kell_egy_jo_otlet

Szólj hozzá

siker karrier pénz befektetés bölcsesség pénzügy függetlenség hitelesség milliomos mentorálás mentor pénzügyi balfékek