2017. nov 09.

Árfolyam jóslás

írta: Daddy Freyer
Árfolyam jóslás

2016-ra várt előrejelzés. Vajon bejött?

2016elorejelzes.jpg

Lássuk egy érdekességet, hogy mi is volt a múltban. Egy 2015. év végén közreadott extrém gazdasági jóslat szerint az EUR/USD árfolyama a következő évre, vagyis 2016-ban el fogja érni az 1,20 - 1,23-as árfolyamszintet. 

Magyarázat: a Dollárnak gyengülnie kell, mert különben gazdasági recesszióba ránthatja a világot. A növekvő gazdaságok adósságterhei ugyanis ha Dollárban voltak finanszírozva, akkor ez túlzott mértékű nehézséget helyezett volna a vállukra. A növekedés megtorpanhatott volna, vagy visszájára fordulva a világban, arról nem is beszélve, hogy az infláció és egyéb gazdasági számok alapján indokolt lett volna az európai deviza erősödése.

Az eredmény: a 2015. év végén uralkodó 1,06-ról május környékére elért az árfolyam az 1,16-os szintig, de utána az árfolyam szép lassan az év legalacsonyabb pontjáig süllyedt és onnantól látott neki a 2016-os évnek.
Akik az elvárások szerint cselekedtek, azoknak elég felemás lett az évük; vagy inkább veszteséges.

Tanulság nincs! Mindig lehetnek életszerű és extrém jóslatok is hosszabb vagy rövidebb távon, amelyeket mindig fenntartással kell kezelnünk. Nem hagyatkozhatunk mindig másokra, hiszen nincs az az árfolyamjós, akinek mindig igaza van. Még a legnagyobbak is tévednek. Sokszor többet, mint a kiskereskedők. 

Kapcsolódó linkek:

http://penzugyibalfekek.blog.hu/2017/11/03/zulutrade_bemutato_i_kereskedo_kivalasztasa

Szólj hozzá

pénz pénzügy tőzsde forex pénzügyi balfékek kereskedési technika