2017. sze 27.

Lenyúlták az írásomat...

írta: Daddy Freyer
Lenyúlták az írásomat...

szellemitulajdon.jpg

Kérdezték tőlem, hogy mit is tennék akkor, ha valamelyik írásomat "lenyúlnának", vagy legalábbis bizonyos részeit felhasználnának az engedélyem nélkül?  Meg mondjuk forrásnak sem jelölnének meg engem ebben? Bár híres sem vagyok, okos sem különösebben, vagy valami ilyesmi, celeb meg pláne nem, mégis megtörtént a dolog már korábban. Nem mostani eset ez; korábban már szembesültem ezzel a "problémával" a saját bőrömön. És hogy mit is szólok mindehhez, hogy valaki az én tollaimmal ékeskedik??? Semmit. De tényleg.

A szerzői jogi védelem szép dolog. Vannak esetek, amikor igenis kitaposnám más belét, mondjuk ha egy könyvet írnék, zenét szereznék, esetleg filmet forgatnék, amibe ezernyi munkaórát beleölök és mások ingyen jutnak hozzá a fáradtságos munkámhoz. Na, ilyenkor nekiindulna a csillagközi rombolóm, ami nem hagyna túlélőket. Azonban jelen blogomban található tartalmakkal, írásokkal kapcsolatosan úgy vagyok, mint a bolti csokival. Megveszed a Milka csokit a boltban, hazaviszed és beadod a családodnak, hogy ezt te készítetted. Talán még el is hiszik neked, hogy képes vagy ilyet kreálni; legalábbis egy darabig. Egészen addig, ameddig elő nem kerül a csomagolása a kukából...

Szóval hosszú távon szinte mindig az húzza a rövidebbet, aki lop

Legalábbis szellemi terméknél előbb-utóbb kiderül, hogy tolvaj vagy, és egy önálló gondolatod sincsen. És akkor az baj lesz. Neked legalábbis. 
Én inkább örülök annak, hogy érdemesnek találod az ötleteimet, gondolataimat az eltulajdonításra, mert akkor bizonyos szempontból elismersz és talán téged is megváltoztat, és elgondolkoztat. Hozzáteszem, ez nem azt jelenti, hogy mindig, minden esetben büntetlenül garázdálkodhatsz a mentális nappalimban. Csak annyit tesz a dolog, hogy bennem mindig lesznek újabb ötletek, a motiváció az újra, míg te lépéshátrányban maradsz velem szemben. 

Kapcsolódó linkek:

http://penzugyibalfekek.blog.hu/2017/09/27/_kell_egy_jo_otlet

http://penzugyibalfekek.blog.hu/2017/09/26/bogarat_a_nepnek

Szólj hozzá

reklám tanulás lopás becsapás szellemi tulajdon Milka pénzügyi balfékek szerzői jogi védelem