2017. nov 03.

Zulutrade bemutató I.rész - a megfelelő kereskedő kiválasztása

írta: Daddy Freyer
Zulutrade bemutató I.rész - a megfelelő kereskedő kiválasztása

Pénzünknek sokszor keresünk olyan befektetési formákat, amelyek a piaci átlagnál jövedelmezőbbek lehetnek. Most az egyik ilyet ismerhetjük meg, előnyeivel és hátrányaival egyetemben

zulu006.jpg
Adott a megtakarított-, félretett pénzünk, amelyet szeretnénk minél jobb haszonnal befektetni. Ilyenkor szóba jöhetnek a nem megszokott befektetési formák is, még akkor is ha némileg kockázatosabbak is a megszokottnál. A cél a minél nagyobb haszon, persze ezzel egyetemben ugye megnövekszik a kockázat is. Az egyik ilyen lehetséges befektetési forma a Zulutrade

De mi is ez a Zulutrade?

Korábban már tettem említést a Zulutrade rendszeréről, de csak érintőlegesen. Hivatalosan a dolog annyiból áll, hogy ha nem értünk annyira a tőzsdei kereskedéshez, akkor lehetőségünk van arra, hogy mások számláit kövessük. Ergo: képzettebb kereskedők számláit másolhatjuk le a saját számlánkra. Nyitunk egy számlát, és az általunk kiválasztott kereskedőt "kérjük" meg, hogy forgassa meg a pénzünket. 

Évente akár 40% haszon is lehet magas kockázat mellett

A dolog jó oldala az, hogy néha rémisztően magas hozamokat lehet elérni egy-egy jobb kereskedő követése mellett. Láttam már néhány hónap alatt megduplázott számlaegyenleget is, de nagyobb veszteséget is. Ne engedjük, hogy az ördög munkálkodjon bennünk és túl nagy veszélynek tegyük ki a befektetett pénzünket! De hogyan is választhatunk jól kereskedőt, aki hasznot is képes nekünk termelni? Hogyan kerülhetjük el a veszteséget? A dolog önmagában egyszerű is, meg nem is. De lássuk csak, hogyan választhatunk megfelelő kereskedőt magunknak, aki hasznot is hoz nekünk.

zulu001.jpg
Nyissuk meg a Zulutrade.com oldalát! Itt kattintsunk a "Kereskedők" fülre, Ezt a fenti képen piros karikával és nyíllal jelöltem.

zulu002.jpg
Egy új ablak nyílt, ahol a kereskedőket láthatjuk már, akiket esetlegesen követni szeretnénk. Ezek a fenti képen sorrendben: 1. "newspiritfx", 2. "TrendingFund", 3. "Macross Legend", stb. A kereskedők mellett a fontosabb adatokat láthatjuk. Pl. a "newspiritfx" nevű kereskedőtől jobbra 322,2 pip hasznot termelt az elmúlt hónapban, 44 kereskedést nyitott, 13,9 pip az átlag kereskedés mérete, 98 %-os hatásfokú kereskedő (44-ből 43 sikeres kereskedés), 54 hete van fent a Zulutrade rendszerén, 683 követője van szerte a világon és 373.855 $ (közel 100 millió Ft) éles pénzzel követik. És az egyik legfontosabb: +11.386 $ bevételt hozott a követőinek. 

És hogy milyen adatok alapján is tudunk választani magunknak megfelelő kereskedőt? A fenti képen az elmúlt egy hónap alapján listázott nekünk a rendszer, ami mindig csalóka, hiszen minimum egy éves időtartamot érdemes beállítani. Ilyenkor teljesebb képet kapunk a kereskedők minőségéről és a stabilabb, kiegyensúlyozottabb kereskedőket fogunk látni. Ehhez kattintsunk a jobb oldalt felül látható "Nyereség múlt hónapban" ablakba és gördítsük lefelé egészen a "Winning" vagy a "Winning last year" feliratokra és válasszuk a kettő közül az egyiket. Az alábbi képen láthatjuk ezt hogyan is tehetjük meg:

zulu003.jpg
Ha ezt választottuk, akkor minden bizonnyal felcserélődött a lista és újabb kereskedők tűntek fel a listánkon. Nézzük csak meg, hogy nekem mit is "dobott" fel a rendszer:

zulu004.jpg
Szóval az első helyre egy "Newwave" nevű kereskedő futott be, akit összesen "csak" 22.771 $-ral követnek, viszont eddig igencsak elképesztő, 1.196.691 $ (!) hasznot termelt a követőinek. Ha végig megyünk a jobb oldalon látható adatain, akkor azt láthatjuk, hogy 249 hete szerepel a Zulutrade rendszerében és 21,2 K, vagyis 21.200 pip hasznot produkált ennyi idő alatt. 3614 db kereskedésének 72%-a volt sikeres ezen idő alatt, ami ugye 2609 db sikeres kereskedést jelent. Ezen kerekedő akár szimpatikus is lehetne a számunkra, azonban van néhány jel, ami arra utal, hogy ez nem a mi emberünk lesz. Sorban:

1. Mindig gyanús az, ha az "összegkövetés" és az "élő követők profit" fül ekkora különbséget mutat. Ez mutathatja azt is, hogy esetlegesen egy rosszabb időszak után a kereskedőt követők elpártoltak máshová. A fenti képen akkor már sokkal szimpatikusabb és jobb kiindulási alap számunkra a 2., 3. és 4. helyen található kereskedők valamelyike; vagyis a "rjhgbjsdb", az "EASCALPH1", vagy a "newspiritfx". Itt hihetőbb és reálisabb a dolog, hogy 1.028.866 $ követőből +15.799 $ hasznot, vagy 373.855 $-ból +12.989 $ hasznot hozott az ominózus kereskedő.

2. A legjobb-, és a legrosszabb kereskedés mérete: Ahhoz, hogy ezen adatot láthassuk, rá kell kattintanunk a kereskedő nevére a fenti listában és egy új, részletesebb ablak nyílik meg. Az alábbi képen láthatjuk, hogy hol is szerepel ezen adat:
zulu005.jpgTehát annyit érdemes tudni ezzel kapcsolatosan, hogy bár remeknek tűnhet elsőre egy laikus számára a legjobb- és legrosszabb kereskedés mérete (hiszen mind a kettő 1200 körül van pluszban és mínuszban), azonban a legrosszabb kereskedésnek minősülő -1.267,1 pip teljesen elfogadhatatlan. Ennek a tizede az, ami még ezen rendszer és a tőzsdei kereskedések keretein belül elfogadható. Tehát minél több száz pip a legrosszabb kereskedés, annál inkább keressünk más kereskedőt!

3. "Maximális nyitott kereskedések": vannak félelmetesen jó statisztikák is, azonban nem mindegy, hogy mennyi kereskedést nyitott egyszerre maximum a kereskedő. A "Newwave" nevű kereskedőnél a jónak mondható 8 db max. kereskedést láthatjuk. Sokan azonban 30, 40 vagy még ennél is több kereskedést nyitnak meg időszakosan egyszerre. Mindig olyanokat kövessünk, akiknél az egyszerre nyitva lévő trédek (kereskedések) száma minél alacsonyabb, de ha lehetséges, akkor 10 alatt legyen. 

4. "Átlag pip-ek": végül, de természetesen nem utolsó sorban ez az egyik legfontosabb adat. Bár lehet egy kereskedő minden szempontból vonzó a befektetésünk részére, ha az átlag pip-ek túlzottan alacsonyak. A fenti kereskedőnél 5.8 pip-ről beszélünk jelen adatnál, ami véleményem szerint túl alacsony. Akik ismerik a social trading rendszerek működését, vagy úgy általában a tőzsdézés menetét, azok tudják, hogy egy megnyitott kereskedésnél néha "elveszik" a rendszerben 1-2 pip, plusz a bróker jutaléka. Vagyis hiába zár le a kereskedőnk pluszban, ez akár a saját számlánkon folyamatos veszteséget is mutathat, aztán persze nézhetnénk, hogy a jó teljesítményt nyújtó "Newwave" hogyan égeti el a saját számlánkat. Erre a legjobb módszer mindig, hogy olyan kereskedőt válasszunk, akinek azért minimum 8 pip átlagban összejön a kereskedései alapján. 

Miért válasszuk a Zulutrade-t?

Évente több száz millió Dollárnyi tőke forog a Zulutrade rendszerében, így a maga kategóriájában a legnagyobb piaci szereplő. Sok konkurens cég regisztrációhoz köti a kereskedői adatok megtekintését. Itt ezen adatok nyilvánosan szerepelnek. Már-már elképesztő részletességgel tekinthetjük meg a kereskedők grafikonjait, és mindennemű kereskedési tevékenységét. Olyan lehetőségünk is van, hogy az ingyen regisztrációt követően 1 hónapig demó számlával próbálhatjuk ki a rendszert. Választhatunk magunknak kereskedőt, vagy kereskedőket és figyelhetjük hogyan is változik a demó számlánk állása. 1 hónap alatt kiderül úgyis, hogy érdekel-e minket komolyabban a dolog, avagy mégsem. Ha úgy látjuk, hogy kockázatos mivolta ellenére érdemes ebben fektetnünk, akkor bármikor nyithatunk éles számlát is. 

Természetesen a Zulutrade rendszere sokkal részletesebb, minthogy egy bejegyzés során mindet meg tudjam említeni. A fentebb bemutatott adatok alapján már kényelmesen el lehet indulni és nagyjából meg tudjuk találni a helyes irányt a hogyan továbbra. Persze a közeljövőben még folytatjuk ezen rendszer bemutatását. Addig is sok sikert!

Kapcsolódó linkek:

http://penzugyibalfekek.blog.hu/2017/10/06/sikeres_kereskedesi_technikak_1_resz

http://penzugyibalfekek.blog.hu/2017/09/25/a_valos_internetes_munka_avagy_ut_a_lottonyeremenyhez_i_resz

http://penzugyibalfekek.blog.hu/2017/09/25/_ha_lenne_penzem_akkor_konnyen_csinalnek_penzt

Szólj hozzá

pénz befektetés pénzügy függetlenség tőzsde forex cashflow zulutrade pénzügyi balfékek