2017. sze 27.

"Kell egy jó ötlet"..

írta: Daddy Freyer
"Kell egy jó ötlet"..

marhahus.jpg

Kell egy jó ötlet. Kell biza. Meg hogy ne légy hülye. Eddigi életem folyamán se szeri, se száma azon embereknek, akik ebben látták a tuti bizniszt. Elég egy szuper ötlet és már be is vagy biztosítva egy életre - mondták sokszor nekem. Na jó, de ez mennyire is igaz? 

Egy jó ötlet önmagában csak 25 %-ot ér, vagy annyit sem

A vállalkozás és a pénzügyi siker olyan, mint a főzés. Sok összetevős. A tuti ötlet, olyan mint a marhahús. Megvehetjük a legfinomabb marhahúst a boltban, ha nem veszünk mellé fűszereket, (olíva)olajat zöldségeket, meg valami köretnek valót. És a munka helyettesítője a serpenyő vagy a lábas, alatta pedig a láng. Szóval mit ér a marhahús ezek nélkül? A legtöbbünk ugye nem eszik nyersen húst...

Szóval a marhahús sokszor mégsem a lényeget jelenti, hiszen a fenti körítés már önmagában fogyasztható marhahús nélkül is. Ha az alap körítés megvan, akkor társítsunk hozzá bármilyen húst, vagy különlegesebb fűszert, vagy szinte bármi mást, sikerre fogjuk vinni a projektünket. Sokan otthon jobb és finomabb hamburgert készítenek, mint ami a McDonald's-ban kapható, mégis a legtöbb hamburgert nem kérdés, hogy ki adja el. Vajon akkor a tuti ötlet az lenne, hogy egy apró, élőben szinte sehogyan sem mutató (gyorséttermi) hamburgert kezdjünk el forgalmazni? Vajon ki lenne erre vevő? Komolyan gondolná bármelyikünk is, hogy önmagával ezzel a termékkel sikert érhetnénk el? Na ugye, hogy nem. Kell a körítés.

Szóval egy nyers ötlet önmagában még nem elég, a kivitelezéshez is szükséges energiákra lesz szükségünk. A pénzen túl, minimum erős marketingre van szükségünk és olyan "piacra", ahol igény van a mi "marhahúsunkra". És persze kimeríthetetlen belső erőre, ami végigvisz minket a dolgos és folyamatos munkát igénylő munkafázison, ameddig a siker-levesünk el nem készül. És ez sokszor évekbe telik. 

Kapcsolódó linkek:

http://penzugyibalfekek.blog.hu/2017/09/28/majmoljuk_a_gazdagokat

http://penzugyibalfekek.blog.hu/2017/09/25/ut_a_lovehoz_csapjuk_be_egymast

Szólj hozzá

marketing reklám siker karrier befektetés marhahús meki fűszer körítés McDonalds pénzügyi balfékek