2017. dec 27.

Sikeres kereskedési technikák 2.rész

írta: Daddy Freyer
Sikeres kereskedési technikák 2.rész

avagy skalpolni így is lehet

investing02.jpg

Miért kellene túlbonyolítani a dolgokat? Sokszor feltettem már magamnak ezen kérdést és igyekeztem én is úgy kialakítani az elmúlt években a kereskedési technikáimat, hogy a lehető leghatékonyabbak legyenek. Mert ha nem muszáj, akkor én sem töltöm feleslegesen az időmet a gép előtt, mert annyi értékes egyéb elfoglaltság létezik még...

Ilyenkor el szokott hangozni az, hogy jelen kereskedési technika nem biztosíték arra, hogy a múlt sikeressége ellenére a jövőben is hatékonyan fog működni a dolog. Mondjuk ezzel nagyjából én is egyet értek, hiszen a piac folyamatosan változik, azonban értékes forrás lehet kiindulópontnak egy olyan technika, amely korábban a számlaméretet megtöbbszörözte. Lássuk, miről is van szó!

Vegyük alapul a www.investing.com oldalát, ahol ingyenes regisztrációt követően a "Technical" fül alatt láthatjuk, hogy a felhasználók szerint mi is várható a jövőben; emelkedni fog-e az árfolyam, vagy csökkenni. Ezt százalékos értékben láthatjuk. Csak kiválasztunk egy devizapárt és láthatjuk is, hogy a többség szerint mi is várható. Erre természetesen vannak más módszerek is, hogy meghatározzuk a többség "akaratát", de ezen honlap elég népszerű és elég sok felhasználója is van ahhoz, hogy részben erre támaszkodjunk.
A legtöbb devizapár 50-59 % közé esik az oldalon látható értékben, ezért ezeket inkább kerültem a kereskedéseim során. A legjobb a hatvanegynéhány százaléktól foglalkozni a dologgal... Sok múlik természetesen magán a chart kinézetén is, azonban skalpoláshoz elég jól bevált a dolog a "csak" százalékos értékek figyelése. 

investing.jpg

Szóval adott a fentebbi kép, ahol az adott devizapár bikás emelkedésére 62 % esély mutatkozik. Szóval csak és kizárólag Vételi lehetőségeket kell ilyenkor keresni. Erre az 5 és 15 perces idősíkokon keresem a megfelelő lehetőségeket. Indikátoros megerősítést amúgy is csak skalpoláshoz használok, így nyugodtan lehet a CCI, RSI, Stochasticot használni. Vagy ami még jobb: alakzatokat figyelni, mint lentebb látható is.

investing03.jpg

Természetesen devizapártól, piaci helyzettől függően más és más lehet az eredménye a fentebbi skalp technikának, ezért érdemes rövidebb ideig figyelni és tesztelni, illetve naplót vezetni. 
Sok sikert!

Kapcsolódó linkek:

http://penzugyibalfekek.blog.hu/2017/10/06/sikeres_kereskedesi_technikak_1_resz

Szólj hozzá

siker tanulás függetlenség tőzsde milliomos képzés forex indikátor investing pénzügyi balfékek kereskedési technika