2017. sze 28.

A Magyar football politikája

írta: Daddy Freyer
A Magyar football politikája

focilabda.png

A csapból is ez folyik. Folyamatosan megy a magyarázkodás és a hitegetés. Évtizedek óta halljuk azt, hogy építik a csapatot és majd a jövőben milyen jó is lesz... csak azt nem mondták még meg, hogy kinek lesz jó és mikor. Mert eredmények ugye nincsenek. Ha egy kereskedelmi cég vezetése így állna hozzá a vállalati infrastruktúra és a mindennapi működés megszervezéséhez, akkor csak idő kérdése lenne a csőd. 

De hogy mit is jelent a politika szó jelen esetben? A tettek és eredmények elérése és bemutatása helyett megy a pofázás. A legkeményebb edzőktől hangos a média, a többszörösen bukottakig, akiknek a szavára kíváncsi a nagyérdemű még mindig, a rendszerben dolgozó "szakértőkkel" egyetemben. Van igény a folyamatos és égbekiáltó hazugságokra. És sorolhatnám.

A football maga tipikus példája annak ma Magyarországon, hogy rossz és eredménytelen rendszerből is remekül meg lehet élni, és igény is van rá. Tehát érdemes kiszolgálni ezen piaci szegmenst, hiszen eléggé jövedelmező tud lenni. Mi emberek fogékonyak vagyunk a hitegetésre és nem foglalkozunk azzal, hogy az előre beígért eredmények mindig elmaradnak. És ezért politika a dolog. És a szó eredeti jelentésére gondolok, semmiképpen sem pártokban gondolkozom. És abban a pillanatban megszűnne a magyar football politizálása, amikor fel lehetne mutatni az eredményeket. Bejutunk a csoportkörbe, kijutunk nemzetközi focitornára, nagyobb nevű csapatokat búcsúztatunk egymás után, stb. És akkor súlya is lenne a szavaknak, amiket hallunk. 

Ilyen egyszerű a dolog: nézzük a tényeket! Feri azt mondja magáról, hogy ő a legjobb munkaerő és mindenkivel szuperül kijön a cégnél, de ha megnézzük az eredményeit, akkor ráeszmélünk, hogy a legkevésbé termelékeny és naponta 1,5 órát dohányzik kint az épület előtt, míg mások odabent dolgoznak. És beszéddel, önmarketinggel sokszor megúszhatjuk azt, hogy az eredményeinket nézzék. Ez is lehet egy út.

Kapcsolódó linkek:

http://penzugyibalfekek.blog.hu/2017/09/29/sportfogadasbol_penzt

Szólj hozzá

foci hazugság hülye idióta football hitelesség becsapás fail