2017. sze 25.

A TEKNŐC-KÍSÉRLET

írta: Daddy Freyer
A TEKNŐC-KÍSÉRLET

- avagy tényleg bárkiből lehet milliomos

14 nap, vagyis 2 hét. Ennyi kellett annak a 23 kiválasztott embernek, hogy a számukra addig teljesen ismeretlen tőzsdei kereskedés világát megismerjék. Ezen 23 ember semmilyen tapasztalattal nem rendelkezett korábban és mégis mindannyian történelmet írtak. És ez a 200 millió Dolláros történet. De kezdjük csak a legelején.

sunrise.jpg

Hallottatok már Richard Dennis-ről? Nem? Akkor itt az ideje. Dennis alig 17 évesen hírfutárként kezdett bele karrierjébe, és már elég hamar bebizonyította, hogy nagyszerűen ért a tőzsdézéshez. Édesapja néhány száz Dollárját befektetve több száz milliós vagyonra tett szert. De történetünk kiindulási pontja azon több éve húzódó vita volt, amelyet Dennis az egyik barátjával, Bill Eckhardt-al folytatott. Dennis meg volt arról győződve, hogy bárkiből lehet kereskedő, függetlenül attól, hogy a társadalom melyik szegletéből érkezik. Barátja ennek pont az ellenkezőjét hangoztatta, így Dennis ráunva a dologra kijelentette: "-Itt az ideje egyszer s mindenkorra lezárni ezt a vitát!" Azonnal a tettek mezejére is lépett és egy hirdetésben munkát kínált olyan "hétköznapi" embereknek, akik addig semmilyen tapasztalattal nem rendelkeztek a tőzsdei kereskedés világában. A több ezer jelentkező közül végül 23 embernek adatott meg a lehetőség, hogy a két hetes oktatás után nekikezdjenek az éles kereskedésnek.


1983. februárjában járunk. Alig néhány hetes kereskedés után a csoport legtöbb tagja elnyeri Dennis bizalmát, aki felemeli több millió Dollárra az addigi tőkét, látva az eredményeket. Néhány évvel később derült csak ki, hogy milyen jól is tette, hiszen 80-100 % hasznokat produkáltak a "teknőcök" évente. És hogy miért adta Dennis ezt a nevet a tanítványainak? Mert egy korábbi ázsiai útján egy teknőcfarmot látogatott meg, és a teknősök növekedésével hasonlította össze ezen 23 ember pénzügyi fejlődését. Mindenesetre ez az elnevezés, és maga ezen fogadás is legendává vált a tőzsdei berkekben. Azóta sincs hasonló kísérlet, amely bebizonyította volna, hogy az utca emberéből is milliomos válhat. És tényleg bármelyikünk elérheti ezt az eredményt, főleg annak tükrében, hogy az akkor alkalmazott technika mára már teljesen ismert minden részletével egyetemben, sőt, sokan a mai napig sikeresen kereskednek vele. 

Kapcsolódó linkek:

http://penzugyibalfekek.blog.hu/2017/09/25/10_1_ok_a_valutakereskedelem_mellett_avagy_miert_is_erdemes_belekezdeni

http://penzugyibalfekek.blog.hu/2017/09/25/_ha_lenne_penzem_akkor_konnyen_csinalnek_penzt

http://penzugyibalfekek.blog.hu/2017/09/28/majmoljuk_a_gazdagokat

http://penzugyibalfekek.blog.hu/2017/09/28/forex_utan_szabadon
Szólj hozzá

siker pénz függetlenség tőzsde milliomos Richard Dennis pénzügyi balfékek